- Kategorie bloga:
- bp.9
- epic.42
- górki.66
- miesto.1725
- obczyzna.21
- PODSUMA.10
- runo.49
- sakwy.51
- tandemowo.18
- traska.484
- trenazer.31
- wycieczka wiekszego kalibru.66
- zima.22
w sumie to nic (przepis: NIECH ZYJE RATATOUILLE!)
Środa, 13 kwietnia 2011 | dodano:13.04.2011 Kategoria miesto
- DST: 27.00km
- Temp.: 15.0°C
- Sprzęt: [A] cyclo-X
- Aktywność: Jazda na rowerze
w calym miescie nie ma srebrnych bolt-on'ow! Pada z przerwami na mniejsze opady. Wpadlismy z chlopem na siebie zaraz pod estakada przy dworcu - on mial slabe hample i nie wiedzial w ktora skrecic, a ja bylem zaskoczony i nie wiedzialem w ktora on skreci;P dobrze ze nikomu nic sie nie stalo.
aha - wczesniej BUC PIERDOLONY - malo co nie wpadl na mnie na rowerze. Na czarnowiejskiej przy bikershopie. Jak to czyta niech bedzie odwazny i sie przyzna. Ja sobie grzecznie reke wystawiam i chce zjezdzac na chodnik po przeciwnej str ulicy, a nagle nie wiadomo skad smiga mi przed nosem debil wyprzedzajac mnie i wszsytkie samochody stojace w kolejce do swiatel. Uciekl tak szybko, ze ledwo zdazylem go zwyzywac...
----------------------------------------------------------------------------------
Jeden z moich ulubionych, ultra-prostych przepisow. Olej-oliwa, podsmazyc cebulke na zloto, pozniej dodaje sie kolejne dodatki do duszenia (np. baklazan, marchewka, papryka, cukinia - wlasciwie czym chata bogata!), a gdy juz dochodzi do sytuacji, ze czujesz, ze cos moze sie przypalic - zalewasz wszystko pomidorami z puszki i wciskasz czosnek (wedle uznania)., Teraz bez przykrycia dusisz az do wyparowania wody (tu tez zalezy czy wolisz konsystencje gesta czy rzadsza). Na koncu mozna doprawic sola, pieprzem, majerankiem, tymiankiem - ale nawet bez nich bedzie super!
Podawac mozna z makaronami (penne, rozne typy pasta di spaghetti, albo w wersji "maghreb" - tj. z kuskusem, zalanym rosolem wolowym. Do tego czasami polewa sie go kwasnym jogurtem (mozna np. nie doprawiac ratatouille'a czosnkiem, a dodac go do jogurtu + szczypta soli i ew. galki muszkatalowej)
aha - wczesniej BUC PIERDOLONY - malo co nie wpadl na mnie na rowerze. Na czarnowiejskiej przy bikershopie. Jak to czyta niech bedzie odwazny i sie przyzna. Ja sobie grzecznie reke wystawiam i chce zjezdzac na chodnik po przeciwnej str ulicy, a nagle nie wiadomo skad smiga mi przed nosem debil wyprzedzajac mnie i wszsytkie samochody stojace w kolejce do swiatel. Uciekl tak szybko, ze ledwo zdazylem go zwyzywac...
----------------------------------------------------------------------------------
Jeden z moich ulubionych, ultra-prostych przepisow. Olej-oliwa, podsmazyc cebulke na zloto, pozniej dodaje sie kolejne dodatki do duszenia (np. baklazan, marchewka, papryka, cukinia - wlasciwie czym chata bogata!), a gdy juz dochodzi do sytuacji, ze czujesz, ze cos moze sie przypalic - zalewasz wszystko pomidorami z puszki i wciskasz czosnek (wedle uznania)., Teraz bez przykrycia dusisz az do wyparowania wody (tu tez zalezy czy wolisz konsystencje gesta czy rzadsza). Na koncu mozna doprawic sola, pieprzem, majerankiem, tymiankiem - ale nawet bez nich bedzie super!
Podawac mozna z makaronami (penne, rozne typy pasta di spaghetti, albo w wersji "maghreb" - tj. z kuskusem, zalanym rosolem wolowym. Do tego czasami polewa sie go kwasnym jogurtem (mozna np. nie doprawiac ratatouille'a czosnkiem, a dodac go do jogurtu + szczypta soli i ew. galki muszkatalowej)

Komentować mogą tylko zalogowani. Zaloguj się · Zarejestruj się!