rszper

 Info

baton rowerowy bikestats.pl

 Moje rowery

micro-cargo 13581 km
Unpluged Dziecio-zidło 65 km
[A] Trekken
Mamachari II 93 km
Rando V (testy) 338 km
[A] Czerwony Karzeł 2722 km
Fargo 2636 km
[A] Rando 0
[A] commuter 2013
[A] Gazelka 1948 km
[A] Kona 1sze podejście
[A] Wygibas 652 km
[A] Rando nr II 466 km
[A] regina 1 218 km
[A] fattie
[A] Epic III-ci 56 km
[A] pozioma 272 km
[A] Tequesta 525 64 km
[A] Bravado 162 km
[A] Epik 685 km
[A] Tequesta 4054 km
[A] Malcesine 786 km
[A] C'dale
[A] Gary 214 km
[A] romek 530 km
turysta na 4 nogi 1724 km
[A] cyclo-X 1167 km
[A] Szkot 592 km
[A] Kila 402 km
[A] Rando nr IV 478 km
[A] Luźny Wycieczkowiec 378 km
[A] Gasieniczka 700 km
[A] awol 2072 km
[A] 9 2342 km
[A] Brzydal 2039 km
[A] DMT 708 km
[A] Prosiak 650 km
[A] CX
[A] Rando nr I 1267 km
[A] Stumpie 89 4980 km
[A] Rando nr I i pół 346 km
[A] wsiowy 1869 km
[A] Rando nr III 105 km
[A] 80's Klunkjer 247 km

 Znajomi

wszyscy znajomi(25)

 Szukaj

 Wykres roczny

Wykres roczny blog rowerowy rszper.bikestats.pl

 Archiwum

 Linki

Mogielica [przepis: zapiekanka makaronowa]

Sobota, 23 kwietnia 2011 | dodano:25.04.2011 Kategoria runo
  • Temp.: 19.0°C
  • Aktywność: Jazda na rowerze
Przyznac sie trzeba, ze to pierwszy wypad zbuta-wgory. Z Bukowki na Mogielice niebieskim, powrot zielonym i od parkingu dla narciarzy na azymut.

Swietna pogoda, w lesie miejscami dosc jesiennie, sniegu brak, widocznosc dobra (max do sadeckiego), czas tez chyba niezly (calosc do 5h = 14km);

#lat=49.64429&lng=20.2763&zoom=13&type=1

------------------------------------------------------------------------------------
A przepisik, mimo swiatecznego obrzarstwa dosc kaloryczny. Taki inny sposob na konsumpcje zwyklego pasta di spaghetti. Jesli np. mamy z poprzedniego dnia, albo akurat chcemy innego smaku. Ugotowany makaron wklada sie do wysmarowanego oliwa naczynia termo i posypuje dowolnymi skladnikami (feta, oliwki, sos pomidorowy, czosnek, albo pesto, czy ser zolty twardy typu grojer lub od biedy czedar;) co podpowiada podniebienie.

Calosc zapieka sie w piekarniku, bez przykrycia, przez trudny do scislego okreslenia czas: tj. do momentu, az zewnetrzna warstwa pasta zrobi sie sucha i chrupiaca. Teraz potrawe mozna wykrawac jak torcik (u mnie troche za krotko trzymany i sie rozwalal)



Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy.
Komentować mogą tylko zalogowani. Zaloguj się · Zarejestruj się!